Hogwarts'da 7 Yıl / Harry Potter: Hogwarts Mystery / Oyun Eleştirileri



 Potter evreni giderek genişliyor ve bu evrene taptaze bir mobil oyun katıldı. Uzun zamandır beklediğimiz Harry Potter:  Hogwarts Mystery  25 Nisan sabahı İOS ve Android marketlerinde yerini aldı.




 Harry Potter oyunlarının büyük bir çoğunluğunu yalayıp yutmuş ben Hogwarts Mystery’nin haberini ilk okuduğumda çok heyecanlanmış ve hemen ön kaydımı yaptırıp beklemeye koyulmuştum. Mobil oyunlara önyargılı bakış açımı değiştirmesini beklediğim oyun ne yazık ki bunun yanından bile geçemedi.



Hikâyeye göre siz Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu tarafından kabul edilmiş yetenekli bir gençsiniz ve kendi hikâyenizi yazmak için yola çıkıyorsunuz. Bu süreçte dostluklar düşmanlıklar, büyüler, rekabet de size eşlik ediyor.

 Olay bu kadar basit ve eğlenceli aslında ama işleniş, oynayış beni çok kısa sürede oyundan soğuttu.
 Açık konuşmak gerekirse oyun kötü bir oyun değil ama oturup düşündüğüm takdirde oyunun eksilerinin artılarından fazla olduğunu söyleyebilirim.

  
Oyunun tanıtımlarında Türkçe yazılı görseller kullanılmasına rağmen oyun Türkçe dil desteği sunmuyor. Türkiye mobil oyun açısından önemsiz bir pazar değil ve hikâye öğelerini bolca barındıran bir oyunu kendi dilimden oynayamamak beni ve diğer oyuncuları üzüyor. Dil desteği üzerine çok fazla şey söylenebilir ama bunu bir eksi olarak değerlendirme taraftarı değilim.


 Oyun size yeterince gerçekçi bir deneyim sunmuyor. Yıllardır hepimiz Hogwarts’a gitmek istiyoruz ama bu hayal ettiğimiz şekilde olmuyor. Pokemon Go gibi bir oyunun tutmasının tek nedeni gerçekçi olması ve bizi gerçek bir pokemon eğitmeni gibi hissettirmesiydi.

 Pottermore sitesinden haberdarsınızdır. Resmi bir oyun yapıp da Pottermore’dan yararlanmamayı benim aklım almıyor. En azından binamızı seçerken bir test veya herhangi bir değişken beklerdim. Hogwarts’a girerken binamızı kendimiz seçmiyoruz sonuçta.

 Gerçek zamanlı ve enerji barlı oynanışlar mobil oyunları istila etmiş durumda. Sims Mobile’de de bunu gördük ve bu gerçekten can sıkıcı. İnsanlara hızlandırıcı ve enerji satmak için oyun keyfini baltalamak doğru bir seçim değilmiş gibi geliyor.

Oyunun artılarına gelecek olursak güzel bir karakter gelişimi görebiliyoruz. Hikayede yaptığımız seçimlerle bencil bir Hufflepuff veya empati tanrıçası bir Slytherin olabiliyorsunuz…

Benim Harry Potter:  Hogwarts Mystery  hakkında söyleyeceklerim bunlardan ibaret umarım Fantastik Canavarlar temalı lokasyon tabanlı oyun beklentilerimizi daha çok karşılar.

Çağlar Paksoy puanı: 5/10



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 Adımda Daha Eğlenceli Dead Cells / Oyun Rehberleri

Tatmin Olamadım / Circle / Film Eleştirileri

Zaman Hırsızları Arasında Bir Saat Çiçeği / Momo / Film ve Kitap Eleştirileri