Z*man


Zaman nedir? Büyük bir soru; gizemli, ağır… Ne olabilir? Nasıl tanımlanır? Nasıl hissedilir? Nasıl terk edilir? Geçmiş, gelecek ve saçmalıktan ibaret şimdi. Bu üçü dışında nedir zaman?

 Geçmiş nedir bilir misiniz? Geçmiş az önce aldığın nefesten önce aldığın nefesten önceki nefestir. Geçmiş şu an körkütük aşık olduğun kadından önce körkütük aşık olduğun diğer kadınlardır. Artık kalbi atmayan, mezarında bedenini böceklerin eşelediği babandır geçmiş. İlk yediğin pamuk şekerdir. Geçmiş, o pamuk şekeri düşünmeden önce babanı anımsarken hissettiğin hüzündür, kalp sıkışmasıdır.

Gelecek nedir? Gelecek safi bilinmezliktir. Boşluktur gelecek. Sinir bozucudur. Ne kadar kazılırsa kazılsın altın vermeyecek madendir. Kazarsın ama kazmaya devam edersin çünkü sanarsın ki bir külçe altın belki de en parlak altın seni bekliyordur . Umuttur gelecek. Aptallıktır aynı zamanda. Attığın bir adım gelecekte fırtınalar yaratır. Belki de yaratmaz. Bilemezsin. Adımlamaya devam edersin. Etmelisin de..

Şimdiii, şimdi nedir? Şimdi ergenin tekidir. Ağlar zırlar sadece kendisi varmış gibi davranır. Geçmişi siktir edersin, geleceği siktir edersin elinde ne kalır bilir misin? Şimdi. Şimdi buradadır. Tutamazsın zira sen tutmaya çalışırken kaçar gider. Tuttuğun şey artık şimdi değildir. Ama hissedersin şimdiyi teninde, sinüslerinde, parmak uçlarında. Hissettiğini fark edemezsin, fark edene kadar kaçar gider. Ne geçmişe ne geleceğe benzer ama tıpkı onlar gibidir. Haindir şimdi ama hain olduğunu düşünemezsin sen düşünene kadar kaçar gider.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 Adımda Daha Eğlenceli Dead Cells / Oyun Rehberleri

Tatmin Olamadım / Circle / Film Eleştirileri

Zaman Hırsızları Arasında Bir Saat Çiçeği / Momo / Film ve Kitap Eleştirileri